Angstklachten behandeling in Hoorn

Angsten ontnemen je het leven

Als je last hebt van angsten, of overmatig zorgelijke gedachten, dan wordt er een deel van je leven ontnomen. Soms een heel groot deel. De angst vult niet alleen je gedachten, maar ook je gedrag en zelfs je dag. Waarschijnlijk ging het stapje voor stapje en viel het je in het begin niet eens op; dat je dingen ging vermijden, dat je een omweg nam, dat je dat maar even niet deed. Zo sloop de angst door alles heen. En nu heeft diezelfde angst je hele leven gegijzeld.

Vermijden vermijden en inzicht krijgen

Of je nu een fobie hebt of een algemeen gevoel van angst. Of je er dwanghandelingen bij hebt (steeds je handen wassen bijvoorbeeld) of niet, alle angstklachten hebben twee constanten: je angst is niet reëel (en ergens weet je dat ook) en je wilt datgene waar je angstig voor bent vermijden. De behandeling richt zich op die twee aspecten:

  1. Samen met het deel in jou dat begrijpt dat je gedachten met je aan de haal gaan, zullen we je gedachten onder de loep nemen zodat je leert jezelf overtuigend uit te leggen dat je gedachten niet kloppen met de werkelijkheid;
  2. We gaan samen bekijken of je het vermijden kunt vermijden. Dat doe je in je eigen tempo en tot zover jij wilt. Je zult overigens merken dat hoe meer we jouw hersenen kunnen leren anders te denken, hoe makkelijk het wordt.

Overigens houden we voorts ook rekening met eventuele familiaire aanleg en andere factoren als jong opgedane trauma’s, overmatige stress, aspecten uit je opvoeding enzovoorts.

Contact

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Psycholoog Hoorn hanteert. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem telefonisch contact op of vul een contactformulier in voor een eerste kennismaking. We helpen je graag.