Tarief en vergoeding van therapie bij Psycholoog Hoorn

Tarievenlijst, Psycholoog Hoorn:

  • Individuele therapie kost 98 euro voor 45 minuten.
  • Coaching kost 118,50 euro voor 45 minuten.
  • Relatietherapie kost 118,50 euro voor 60 minuten dit is alleen mogelijk bij Marije Spiering.
  • Extra tarief voor afspraken buiten kantoortijd is 20 euro boven op de standaard tarief.

Betalen en afzeggen

De factuur wordt achteraf verstuurd via Famed. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat we nog andere cliënten in kunnen plannen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

De voordelen van mijn praktijk

  • Je hoeft niet te wachten De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Contact

Als je nog vragen hebt over de kosten of de tarieven die we hanteren: bel of mail voor een kennismaking naar Psychologen Hoorn.