Rouwverwerking en verliesverwerking in Hoorn

Je rouwt al je hele leven.

Soms om klein verlies, soms om groot verlies. Soms om materieel verlies, soms om sociaal verlies. Rouwen is het proces dat je onherroepelijk doorloopt nadat je iets verloor. De wetenschap heeft dat proces ingedeeld in een aantal fasen, en alhoewel de meeste mensen ongeveer wel door die fasen gaan, heeft iedereen zo zijn eigen manier en eigen problemen.

Je hebt jezelf leren rouwen

In je leven, met alle verlies dat daarbij hoort, heb jij jezelf opgeleid in de vorm waarin je rouwt. Sommige mensen hebben zichzelf geleerd ‘kiezen op elkaar en doorgaan’, anderen hebben geleerd dat je vooral veel en lang verdriet moet hebben, en weer anderen trainden vooral hoe ze verlies konden opvangen met plezier. Ieder mens heeft zo zijn of haar unieke manier gevonden. Die goed bij je past en je het meeste geluk oplevert. In jouw specifieke rouwmechanisme zitten ook jouw unieke obstakels. Misschien zijn bepaalde processen wel patronen geworden die eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn, maar die je bijna niet kunt doorbreken. Of, je hebt oud leed niet helemaal verwerkt en verdriet van vroeger verlies komt nu naar boven.

De rouw helemaal afmaken

Het belangrijkste van de rouwprocessen in jouw leven is dat je ze helemaal afmaakt. Dat je hier bent, op deze website en bij dit onderwerp wil waarschijnlijk zeggen dat je vastgelopen bent. Dat je je geconfronteerd ziet met vragen en gevoelens waar je je geen raad mee weet. Het kan ook zijn dat je, in tegenstelling tot wat je zou moeten voelen, helemaal niks voelt en dat je je daar zorgen over maakt.

Je rouwt op jouw manier

In de behandeling besteden we aandacht aan alle gevoelens en vragen die op je pad komen. We laten je kennis maken met je eigen mechanismen en helpen je manieren te vinden om emotioneel in beweging te blijven. Daarbij laten we het standaard rouwproces een beetje los, om de antwoorden te vinden die bij jouw manier van rouwen passen en die jou dus ook het beste helpen.

Contact

We zijn benieuwd naar je verhaal en willen je graag helpen. Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in voor een afspraak.