Depressie en somberheid behandeling in Hoorn

Laat me maar

Je leeft in somberheid. De dagen trekken als stroop langs je heen. Even stug en donker. Je bent moe. Nee, uitgeput; geestelijk én lichamelijk. Je wentelt niet in de ellende. In tegendeel, je wilt eruit breken. Maar het lukt niet. En daar voel je je dan weer schuldig over. En daardoor heb je nóg lagere dunk van jezelf. Je kunt je ook niet echt concentreren. Je slaapt ook moeilijk, hoe moe je ook bent. En de mensen om je heen, ze hebben met al hun liefde geprobeerd jou eruit te slepen. Toen dat niet lukte, en nog een keer niet lukte, lieten ze je maar. En dat ben jij nu… ‘laat me maar’.

Je kunt beter worden

Mensen met somberheidsklachten hebben vaak een geschiedenis van somberheid. Waarschijnlijk speelt het al langer een rol in je leven en misschien heb je er ook al eerder iets aan gedaan. Je hunkert naar luchtigheid, maar kunt maar moeilijk hopen op beter. In de behandeling gaan we een aantal dingen doen. Van heel basale zaken als structuur, bewegen en goed eten tot aan verdiepende elementen die je inzicht geven in je eigen denkstappen.

Structuur en beweging

We zullen je helpen structuur aan te brengen in de dag en de hoeveelheid beweging die je hebt. Dat zijn twee heel concrete vertrekpunten die heel nauw samenhangen met somberheid. Door meer te bewegen en door structuur zet je als het ware de ramen van je gevoel open.

Je gedachten leren lezen

Bijna iedereen neemt zijn eigen gedachten voor lief. “Die heb je gewoon.” En je besteedt er geen aandacht aan dat jouw eigen gedachten er niet zomaar zijn maar dat ze gemaakt worden. Door jou! En je vraagt je nooit af of je dat eigenlijk wel goed kunt. Nu wel. Veel cliënten schrikken eerst een beetje als ze er achter komen op hoeveel misverstanden, patronen en te snelle conclusies hun eigen gedachten gebaseerd zijn. Maar zodra je er zicht op krijgt wordt het best makkelijk er iets mee te doen. Alsof je een stapje van jezelf achteruit kunt gaan. Vooral de keuzevrijheid die je ineens hebt is bevrijdend. Je hoeft niet te denken, voelen en doen wat je doet. Dat is jouw eigen keuze. En die kun je dus veranderen.

Contact

We zijn benieuwd naar je verhaal en willen je graag helpen. Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in voor een afspraak.