Wanneer ga je naar een psycholoog in Hoorn?

Wat doet een psycholoog?

We helpen je op het moment dat je er zelf niet meer uitkomt. Samen kijken we hoe je klachten zijn ontstaan, waar ze vandaan komen, hoe je omgeving eruit ziet en wat samen aan je klachten kunnen doen. Vervolgens maken we een op maat gemaakt behandelplan en gaan we samen aan de slag.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Als je last hebt van een keelontsteking die maar niet ophoudt. Of je hebt je enkel gekneusd maar hij wordt steeds dikker. Wat doe je dan? Je gaat naar de huisarts. En die helpt je verder om ervoor te zorgen dat je lichamelijke klacht overgaat. Wanneer het gaat om psychische klachten, dan doe je dat misschien niet snel. Omdat we het niet gewend zijn en er (helaas) nog steeds een taboe op ligt.
Dat is eigenlijk heel jammer. Veel mensen blijven zo doorlopen met klachten die eigenlijk makkelijk te behandelen zijn. We adviseren je daarom, als je twijfelt om naar psycholoog Hoorn te gaan, altijd even te bellen. Onze praktijkassistentes luisteren graag vrijblijvend naar je verhaal en adviseren je. Bel 085 4015 337 of plan hier direct je adviesgesprek in met onze praktijkassistentes.

Hoe helpt psycholoog Hoorn?

We leren je eerst kennen en kijken vervolgens welke behandeling het beste bij je zou passen. Vervolgens gaan we samen aan de slag. Tijdens de behandeling zullen we je aantal dingen proberen mee te geven:

  • Een psycholoog geeft je kennis

Als is vastgesteld waar je precies last van hebt vertellen de psychologen je er meer over, geven de psychologen je leestips of goede links op het internet. Als je begrijpt hoe processen werken, kun je er ook vorm aan geven.

  • Een psycholoog geeft je perspectief

‘Als je met je neus op de tomaat zit, is álles rood’; oftewel: jij zit midden in jouw leven, alles over jou is zó dichtbij dat het maar één kleur heeft. Een psycholoog laat je er van een afstandje naar kijken, door de ogen van iemand anders, in relatie tot andere mensen.

  • Een psycholoog geeft je mogelijkheden

Want zelf zie je die niet meer. Je hebt het gevoel alles geprobeerd te hebben. Dat is niet zo; jij ziet ze niet, maar ze zijn er nog genoeg. De psycholoog besteedt niet alleen aandacht aan je klacht, maar aan jou als persoon om je zo te helpen nieuwe mogelijkheden te vinden.

  • Een psycholoog confronteert je

Heel veel dingen heb je van jezelf niet eens door. Karaktertrekjes, gewoontes, ingeroest gedrag, vooringenomenheden. De meeste van die patronen zijn er in de jaren ingesleten. Ooit kwam het je goed uit om je leven zo te leven maar nu zit het je hartstikke in de weg. Je hebt het alleen zelf niet in de gaten. Dat is soms best even confronterend maar helpt je de goede weg op.

We kunnen je helpen om met deze handvatten weer grip te krijgen op je leven en je een spiegel voor te houden.

Ben je benieuwd of wij, psychologen in Hoorn, jou kunnen helpen met je klacht of vraag? Bel dan vrijblijvend 085 4015 337 of plan hier direct je adviesgesprek in met onze praktijkassistentes.