Psycholoog Hoorn

Over Delicia Takes

Nieuwsgierigheid

Ik had al op heel jonge leeftijd een grote interesse in het gedrag van andere mensen. Ik was benieuwd naar hun beweegredenen, waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt. Dat ik psychologie zou gaan studeren stond dus al vroeg vast. Toen ik klaar was met de havo heb ik een jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd om mijn propedeuse te behalen en daarna ben ik meteen doorgestroomd naar de Universiteit van Amsterdam voor een studie Klinische Psychologie.

Een kleine omweg

Na mijn afstuderen heb ik een tijdje met dyslectische kinderen gewerkt en daarna mijn eigen praktijk voor online therapie opgericht. Leuke en leerzaam, maar ik miste het persoonlijke contact met cliënten. Het was een korte omweg naar wat ik écht wilde, want de behoefte aan een nieuwe uitdaging heeft uiteindelijk geleid tot mijn werkzaamheden bij praktijk Psychologen Hoorn.

Ik geniet van het contact

Sindsdien geniet ik weer volop van het directe contact met cliënten. Door middel van gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal en gebaren kan ik iemand op zijn gemak stellen en aanmoedigen om zijn of haar hart te luchten. En dat werkt: mensen stellen zich open en vertellen wat er speelt. Ik kan bovendien heel persoonlijk werken en per individu bekijken wat nodig is en welke les ik wil meegeven. Tijdens mijn sessies wil ik namelijk zo min mogelijk voorkauwen, want het mooie is dat iemand met een beetje hulp zelf tot nieuwe inzichten komt.

Rustige aanpak

Het blijft bijzonder om te merken dat mensen hun verhaal willen doen bij mij. Al tijdens de intake laten ze hun emoties zien en vertellen ze over hun problemen, en dat terwijl ze mij eigenlijk nog helemaal niet zo goed kennen. Ik vermoed dat het komt door mijn rustige aanpak. Ik kan me heel goed inleven en vind dingen niet zo snel vreemd of raar. Het is juist belangrijk dat iemand alles kan vertellen.

Mensen helpen

Het klinkt misschien cliché, maar ik wil mensen heel graag verder helpen. Ik wil ze de goede en mooie kanten van het leven laten zien. Niet door te gaan graven naar het verleden, maar door juist te focussen op de positieve dingen en de toekomst.

Neem contact op met Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over mij, de praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar 085 4015 337 of mail naar Psycholoog Hoorn ter attentie van Delicia Takes. Ik leer je graag kennen!