Scheidingsbemiddeling in Hoorn

Op dit moment geven wij geen scheidingsbemiddeling. Kijk bij onze collega’s voor relatietherapie in Hoorn.

Uit elkaar gaan

Niet alle relaties houden stand. Veel cliënten kiezen er voor om zorgvuldig uit elkaar te gaan. Met respect en waardigheid. Zeker als jullie kinderen hebben is dat aan te raden. Hoe jullie verhouding ook is, voor jullie allebei is het belangrijk dit stadium in je leven goed af te ronden. Zodat je weer door kunt, zonder bagage.

Scheidingsbegeleiding

De behandeling bestaat uit een aantal gezamenlijke gesprekken en vooral individuele gesprekken. Het verlies van een partner is een groot verlies — ook als jij zélf het initiatief nam de relatie te beëindigen. Het verwerken van dat verlies is een rouwproces. Dat proces verdient aandacht. Vaak staat dit verlies niet los van ander verlies in je leven, ouder verlies. In dat licht doe je er goed aan een en ander echt een plek te geven. Zodat je weer door kunt.

Voor de kinderen

Er wordt veel gedaan ‘voor de kinderen’. Sommige stellen blijven lang bij elkaar ‘voor de kinderen’. Soms te lang. Als jullie kinderen hebben, verdienen zij net zo veel aandacht als jullie. Maar waarschijnlijk hebben ze veel meer tijd nodig. Er gebeurt heel veel in hun leven waar ze zich geen raad mee weten. Sommige kinderen houden zich heel goed, ontwikkelen in rap tempo overlevingsmechanismen waarmee ze snel weer vooruit kunnen. Ook die schijnbaar onbewogen kinderen hebben nu aandacht nodig. Zelfs als ze daar niet om vragen. Zelfs als ze tegenstribbelen. Onbewust maken ze namelijk heel veel keuzes waar ze later last kunnen krijgen.

Uiteindelijk

In eerste instantie is het de bedoeling dat de begeleiding jullie helpt met zorg uit elkaar te gaan. Waardig. Met respect voor jullie relatie. Want, ook al is er nu niets of weinig meer van over, er was iets, en dat was de moeite waard. Het heeft een deel van je leven bepaald en verdient ook een zorgvuldig einde. In tweede instantie kan de begeleiding jullie (ieder voor zich) helpen de draad weer op te pakken, te rouwen en weer verder te leven. Met open hart voor nieuw geluk.

Contact

Komen jullie er samen niet meer uit? We zijn benieuwd naar jullie verhaal en willen jullie graag helpen. Neem telefonisch contact (085 4015 337) op of vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking.