Psycholoog Hoorn

Over Marije Spiering

Ik heb de liefde voor psychologie met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was ontwikkelingspsycholoog en door hem ontdekte ik dat ook voor mij dit het gebied was waarin ik mijzelf verder wilde ontwikkelen. Door de bijzondere wijze waarop hij communiceerde heb ik feilloos geleerd om de manier waarop een ander communiceert aan te voelen, en zodoende een verbinding met iemand te maken. De moed van mensen is mijn drijfveer. Ik vind het bewonderenswaardig wanneer mensen stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen te veranderen en zich kwetsbaar durven op te stellen.

Ik kan me goed aanpassen en mensen vertrouwen mij snel. Dat merk ik ook buiten mijn vak om: ik ben een goede luisteraar en zeer benaderbaar. Kom langs in de psychologenpraktijk, ik hoor graag jouw verhaal.

Contact maken

Het sleutelwoord in mijn werk is verbinding. Om iemand vanuit mijn hart te kunnen helpen moet er een verbinding ontstaan. Daar ben ik altijd naar op zoek, ook in het dagelijks leven. Het contact met iemand is het mooiste wat er is. Als er vertrouwen en verbinding is, dan kun je zoveel doen om iemand te helpen.

Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen en ze laten ervaren wat hun kracht is. Om mijn cliënten te laten inzien dat ze het zelf doen. Je bent zelf je grootste criticus en je moet compassie hebben met jezelf.

Levenslessen

De lessen die ik meegeef aan mijn cliënten tijdens de bahandeling kan ik ook in mijn eigen leven toepassen. Ik doe al jaren aan stilte retraites en mindfulness, en zelfcompassie heeft mij op persoonlijk vlak enorm geholpen. Door elke keer terug te gaan naar de rust, naar het niet-veroordelende, ben ik door een heel heftige periode gekomen. Ik ken het klappen van de zweep, maar ik ben ook weer opgekrabbeld. Daarom weet ik heel goed waar mijn cliënten het over hebben.

Neem contact op met Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over mij, de praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar 0229 700 208 of mail naar Psycholoog Hoorn ter attentie van Marije Spiering.