Je relatie een kans geven bij Relatietherapie Hoorn

Het kan allemaal zo vermoeiend zijn. Je leeft samen in stilte. Je wacht op de volgende explosie. Jullie leven langs elkaar heen. Het vertrouwde cirkeltje van elkaar op de kast jagen en bespelen, put jullie uit. Jullie kennen elkaar door en door, maar lijken steeds meer vreemden voor elkaar geworden te zijn.

Het kost steeds meer moeite om erachter te komen wat de ander wil, wat hij of zij écht denkt, wil en verwacht. Soms weet je die dingen nauwelijks nog van jezelf. Het cirkeltje voelt vertrouwd, maar is allesbehalve prettig.

Zoeken naar een uitweg

Om de cirkel te doorbreken, moet het contact met jezelf en met de ander hersteld worden. Eerst nemen we de manier waarop jullie op elkaar reageren onder de loep. Al snel zal duidelijk worden hoe de bijna automatische reflexen op elkaars gedrag jullie hinderen. Met vallen en opstaan sturen we die ingesleten reactiepatronen bij.

Tegelijkertijd helpen we jullie om een gesprek met elkaar te voeren dat dieper gaat dan wat jullie elkaar verwijten. Het is nodig om elkaar te vertellen wat je wilt, hoopt en verwacht. Onder professionele begeleiding zoeken jullie samen naar een uitweg.

Begrijpen

Een relatietherapeut helpt bij het in kaart brengen van de patronen die jullie in de weg zitten. Hij of zij helpt je om beter te weten wie je zelf bent, welke angsten en verlangens je hebt en hoe die van invloed zijn op je leven en je relatie.

Als je jezelf beter kent, kan je beter naar je partner kijken. Zo kan je beter begrijpen waarom de ander doet en zegt wat hij of zij doet en zegt. Jullie worden geholpen om samen de relatie opnieuw te verkennen en te begrijpen. Zo vinden we samen nieuwe wegen voor de toekomst.

Bereikbaar zijn

Als de negatieve patronen doorbroken zijn en jullie jezelf en elkaar hervonden hebben, staat niets een hernieuwde toenadering meer in de weg. Jullie zijn weer bereikbaar voor elkaar en kunnen weer naar elkaar toegroeien. Dat is een groot goed en iets heel moois.

Het beste van alles is misschien wel dat jullie de valkuilen kennen en die in de toekomst zullen weten te vermijden. De toekomst lacht jullie – als stel – weer toe!

Lees hier meer over relatietherapie, deze therapie wordt gegeven door een ervaren relatietherapeut in Tilburg. Uiteraard kan je ook meteen een afspraak maken bij Relatietherapie Tilburg, bel gerust even met 022-9700208.