Mijn vrouw is verliefd op een ander

Het kan voorkomen dat je partner verliefd wordt op een ander. Onderstaand een client die in zo’n situatie terecht is gekomen:

Ik ben een 36 jarige man en een tijdje geleden heb ik het einde van de wereld gezien. Mijn 45 jarige vrouw is verliefd geworden op een 60 jarige man uit Noorwegen. We zijn al 10 jaar samen, waarvan 5 jaar getrouwd.

Schuldgevoelens richting haar

We hebben veel samen gepraat en ook het oud zeer besproken, wat haar wellicht de ogen heeft geopend richting andere mannen. De afgelopen jaren waren erg zwaar voor haar en tijdens deze periode zijn we uit elkaar gegroeid. We weten allebei hoe het komt. Op emotioneel vlak wist ik me af en toe geen raad, ik had wel schuldgevoelens richting haar dat ik meer voor haar moest zijn op emotioneel vlak en zij besefte ook dat ze het wat duidelijker had moeten uiten.

Elkaars ogen geopend

Het ontzettend trieste is dat we nu wel praten op de manier zoals we eerder hadden moeten doen, we hebben elkaars ogen geopend. Ik wil ook zo graag voor ons vechten omdat ik voel dat we er sterker kunnen uitkomen, omdat we dit (het emotioneel voor elkaar zijn, luisteren, praten) hebben kunnen benoemen en ook beseffen. Zij voelt dit ook, dat het zou kunnen gaan werken. Alleen blijft zij aangeven dat ze verliefd is en dat ze dus niet voor mij kan vechten.
Ze is hem blijven spreken en mailen met de betreffende man, en is hem misschien als de oplossing gaan zien.

Ik kan niet beschrijven hoe kapot ik er van ben, omdat ze me altijd gelukkig heeft gemaakt en ze zoveel goede eigenschappen heeft waar ik van hou. Ik wil dus zo graag voor haar vechten. Haar enige verweer is dat ze niet kan vechten ivm haar verliefdheid.
Ze heeft absoluut geen hekel aan mij, ze vind mij een hele fijne vent waar ze nog steeds van houdt, maar op een andere manier.

Kan relatietherapie ons helpen?

Kan ik haar laten inzien dat we het altijd moeten proberen om in relatietherapie te gaan? Ik maak me geen illusies, het kan altijd nog na enkele jaren spaak lopen, maar dan moeten we ons erbij neerleggen. Maar na alles wat we besproken hebben voelen we dat er wel degelijk een goede basis is, ware het niet dat ze verliefd is..

Mijn advies

Als je vrouw nog verliefd is en dit niet wil verliezen en dus geen afstand wil nemen van deze man, wordt relatietherapie erg moeizaam. Ze zit dan met haar hoofd elders en kan zich niet geven aan jou.
Als ze zich realiseert dat ze ook voor jou wil gaan, kan ze besluiten geen contact meer te hebben met die man en te gaan rouwen om hem. Daarna is er dan echt ruimte voor therapie. Ook zou je therapie nu kunnen gebruiken om haar in te laten zien dat je er echt voor wilt gaan, niet alleen nu er crisis is, maar ook daarna. Daarmee krijgt ze mogelijk vertrouwen en komt die verliefdheid minder op de voorgrond en kan ze met je vechten aan een nieuwe start.

Kijk dus goed waar je samen voor open staat en beslis dan samen welke weg je zou in kunnen slaan. Meteen therapie of eerst je vrouw laten uitzoeken wat ze wil (dan kun je wel al zelf aan de zaken gaan werken die aandacht behoeven) en daarna verder doorpakken.

Beste Linda,Bedankt voor je bericht. Uiteindelijk zijn we in therapie gegaan. We hebben 2 gezamenlijke sessie gehad, maar nu wil de psycholoog ons beide apart spreken. Het feit dat ze bereid is om erover te praten over ons en over haarzelf zie ik wel als een pluspunt. Mijn vrouw weet dat ik niet zo makkelijk opgeef. Ik ben degelijk bij mijzelf te rade gegaan of ik er nog wel voor wil vechten en ik kan daar volmondig ja op zeggen.

We zijn naar elkaar toe gegroeid

Zij is gewoon een vrouw die mij altijd gelukkig heeft gemaakt. Ook door wat bij de psycholoog is gezegd en besproken krijg ik steeds beter een gevoel dat ook ik emotioneel naar haar toe kan groeien. al het oud zeer kon ik bevestigen en stonden ook bij mij in mijn geheugen gegrift. Ik had daar meerdere malen een naar “onderbuik” gevoel over. Ik heb het alleen te weinig bespreekbaar gemaakt. Ik zal vaker naar mijn gevoel moeten luisteren en dit bespreekbaar moeten maken. Het wordt nog een zeer zware tijd denk ik, maar als we dit overleven kunnen we er dan sterker uitkomen?

De gevoelens zijn er nog

We kussen elkaar nog steeds op de mond en knuffelen nog steeds, maar het was moeilijk voor haar om te zeggen wat ze zelf wilde, ze moest bij de psycholoog wel beamen dat het nog steeds een fijn gevoel was.

Zit jij in een vergelijkbare situatie?

Laat jouw bericht hierachter en je krijgt snel een reactie terug. Maar je kan natuurlijk ook bellen (0229 700 208) om een afspraak te maken